Bondepølse med ost og bacon

Bondepølse med ost og bacon

Ekte Bondepølse med ost og bacon, som gir en fantastisk smak, og god til middag og grillfest. 

Dette trenger du

2,5 kilo svine bog eller lignende

130 gr potetmel

1,3 liter melk

55 gr salt

2 ts svart pepper

1 ts kvit pepper

2 ts salvie

1 ts timian

2 store løk kvernet med kjøttet

6 fed hvitløk kvernes med kjøttet

250 gr gul\kvit ost i små terninger. Her brukes den osten du liker, Jarlsberg gir en nydelig søt smak,gul ost en mildere annonym smak osv.

ca 220 gr Bacon ( egenprodusert så klart, Se posten kladrøkt bacon) 

Slik gjør du

Kvern kjøttet i ønsket størrelse gjerne 2-3 ganger, kvern løk og kvitløk sammen med kjøttet

Ha kjøttet i miksebollen, tilsett salt. Rør så dette godt sammen til en seig fast masse før du har i potetmel. Begynner å spe med melk men bare litt av gangen og miks lenge og kraftig mellom vær gang du sper. Farsen skal bli seig mellom vær gang. Ha i resten av krydderet mens du blander.

Nå er farsen klar til å stappes i tarm.

Røyking av pølsene

Før du røyker pølsene må de henge å tørke, har du varme i røykskapet så la de henge i ca 30 min eller til de er skinntørre. Våte pølser tar ikke til seg farge eller smak av røyken. Røyk pølsene til de er fine og brune med en kjerne temp på 78 grader C. Eller svalrøyke dem på 50-60̊ C til de er brune og fine for så å trekke dem i vann til kjerne temp er på 78̊ C 

Avkjøles i kaldt vann.

Stekes\grilles på lav varme så ikke skinnet sprekker og osten renner ut.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Kaldrøkt Bacon Kaldrøkt Bacon Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat
  2. Jerky Jerky Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv.
  3. Kaldrøkt Laks Kaldrøkt Laks Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet. 
  4. Kylling/Kalkun pølse Kylling/Kalkun pølse En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser