Chorizo pølse

Oppskrift Chorizo Pølse

Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.

Dette trenger du

700 – 800g mager svinekjøtt

200-300g spekk

Eller 1kg fet sideflesk (ribbe) uten ben og svor

Svinetarm 28-30

1 ss salt
5 ss paprikapulver
2 presset hvitløkbåter
1 ts grovmalt pepper
1 ts malt cumin
1 ss tørket oregano
1 ss hvitvineddik

Eller bruk vårt Chorizo krydder  23-25g pr kg farse

Om du ønsker røyksmak på pølsene kan du bruke røkt paprikapulver, eller tillsette Fumy Røykkrydder 1-2g pr kg farse. 

Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

Slik gjør du

Kutt kjøtt og spekk i ca 2x2 cm terninger og sett det på frys i ca. ½ time

Bland i hvitløk, krydder og salt.

Kvern alt gjennom grov hullskive.

Bland farsen godt i ca. 3 minutter for hand eller i maskin.

Fyll farsen i svinetarmer kaliber 28 / 30mm

Bind opp pølser parvis eller i ring.

Du kan grille/ steke pølsene rå eller henge dem til speking for eksempel i en kjølig kjeller i ca. 2 – 3 uker, avhengig av hvor fast du ønsker dem.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. SINGLONG – Black Pepper Pølse SINGLONG – Black Pepper Pølse Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!