Kaldrøkt Bacon

Oppskrift Kaldrøkt Bacon

Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat

Dette trenger du

Råvare:
Ribbe, eller flesk (fjern beina, og skjær vekk svoren)

Saltblanding
Til røyking av bacon, bruker vi 3% Nitritsalt og 1% sukker per kg kjøtt.
Prøv deg fram og finn “din” blanding.

Slik gjør du

Salting:
Når det kommer til salting av ribba liker vi å vakuumsalte.
Rubb kjøttet godt med blandingen over, pass på at du får salt i alle hull og kroker.
Legg kjøttet i en vakuumpose og vakuumer.
Legg det så i kjøleskap i 2-3 dager, Snu pakkene 1 gang i døgnet.

Tørking:
Når kjøttet er ferdig Skyll godt av saltet, heng det så opp til tørking, bruk gjerne en bordvifte for god sirkulasjon, Når kjøttet er skinn tørt kan du begynne å røyke
Kjøttet tar til seg lettere røyk når det har en tynn tørr hinne utenpå.

Kald røyking
Vi kaldrøyker i ca 10 timer 6 timer Or, 2 timer Hickory, og 2 timer Kirsebær, her justerer du tiden selv etter så mye røyksmak du ønsker.
Heng opp kjøttet, eller legg det ut på ristene, ha litt mellomrom slik at du får røyk på hele stykke.


Etter Røyking
Heng så kjøttet til tørk igjen gjerne 1-3 dager for å hvile seg.
Ønsker du å speke det litt kan du la det henge 2-3 uker.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. SINGLONG – Black Pepper Pølse SINGLONG – Black Pepper Pølse Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!
  2. Varmrøkt Laks Varmrøkt Laks Her har du en enkel oppskrift på en fantastisk Varmrøkt laks 
  3. Jerky Jerky Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv.
  4. Kaldrøkt Laks Kaldrøkt Laks Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet.