Kaldrøkt Laks

Oppskrift Kaldrøkt laks

Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet. 

Dette trenger du

Laksefilet delt eller hel side.

Salt 

Sukker

Slik gjør du

Salting. (baseres på 1kg filet)

1 spiseskje sukker dryss dette utover fileten. (Pass på å få litt tykkere på der som fileten er tykkest.)

Vent til sukkeret har blitt vått.

Ta så 2 spiseskjeer salt og dryss ut på samme måte som sukkeret.

Er filetene større eller mindre enn 1kg, så tilpass med litt mer eller mindre sukker/salt.

Legg filetene på en rist, eller legg dem oppå hverandre i en balje.

La dette stå ca. et døgn, og skyll godt av saltet.

Tørking.

Tørk forsiktig av med et papirhåndkle for å tørke.

Legg så filetene på en rist til de blir helt tørre gjerne til dagen etter. Viktig at dem blir gode å tørre.

Filetene kan nå legges i røykeovnen og røykes.

Nå er du klar til røyking.

Røyking:

Røyk Laksen i 10 timer.

De fleste bruker Bøk og legger på litt einer, (ved bruk av einer, anbefales det at det ikke blandes inn i annet spon men røykes i «lag»

Vi pleier å begynne med Or i 6 timer, Eple i 2 timer og Hickory i 2 time.

(Hickory gir en fantastisk frisk røyksmak. Ønsker du en mildere røyksmak kan du bytte ut hickory med or eller lønn.

Ved kaldrøyking bør ikke temperaturen i Røykskapet bør ikke overstig 32 grader under røykingen

Vel bekomme!

Related Posts
  1. SINGLONG – Black Pepper Pølse SINGLONG – Black Pepper Pølse Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!
  2. Varmrøkt Laks Varmrøkt Laks Her har du en enkel oppskrift på en fantastisk Varmrøkt laks 
  3. Kaldrøkt Bacon Kaldrøkt Bacon Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat
  4. Jerky Jerky Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv.