Kjøttpølse

Kjøttpølse

Kjøttpølse, eller middagspølse som mange kaller det, er en fin og enkel pølse som passer de fleste middagsbord. Disse pølsene blir riktig saftige og gode

Dette trenger du

350 g Svinekjøtt

350 g Storfekjøtt

300 g Spekk

1 dl. Vann

30 g Salt

2 ss Druesukker / Dextrose

3 ts Pepper

2 ts malt koriander

1-2 hvitløkfedd knust

1 ts malt ingefær

Om du ønsker røyksmak på pølsene kan du tillsette Fumy Røykkrydder 1-2g pr kg farse. Eller røyke dem på vanlig måte. 

Slik gjør du

Alt kjøttet kvernes gjennom en medium til fin hullskive og blandes sammen med salt til en klebrig masse. Temperaturen holdes så lav som mulig. Tilsett krydder og spe med kalt vann i 3-4 omganger. Tilsett kvernet spekk ved 10 – 12 grader og bland farsen ferdig til maks. 15 grader.

Stek gjerne en prøvekake, virker kaken veldig fast kan du blande inn litt mer vann. Juster med krydder etter smak. Når du er fornøyd med smaken er det bare å stappe farsen i svinetarm / fåretarm og slyng eller flett pølser i ønskede lengder.

Pølsene trekkes ved - maks. 80 C til kjernetemp på +72C i ca 20min. Kjøles rask ned i isvann.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  2. Kylling/Kalkun pølse Kylling/Kalkun pølse En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser
  3. Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse er ei pølse som opprinnelig utelukkende ble lagd av svinekjøtt. Den er lang og tynn og har en karakteristisk bøy, noe som gir seg naturlig som følge av naturtarmen som benyttes i produksjonen. Wienerpølser er lettrøkte og milde
  4. Grillpølse med Ost Grillpølse med Ost Grillpølsene hadde helt regelmessig størrelse og form, noe større diameter enn wienerpølser, og var tilpasset oppvarming på motoriserte, roterende grillapparater. Etter hvert som grilling fikk større utbredelse som en sommerlig, utendørs mannf