Kylling / Kalkun pålegg

Kylling / Kalkun pålegg

Sunt og godt pålegg av kyllingfilet eller kalkun, en barnevennlig variant, men her kan du spice opp med forskjellige krydderblandinger for å få din egen vri på pålegget.

Det er også mulig å salte og røyke kjøttet først 

Dette trenger du

500g Kylling eller kalkunfilet

400g kyllingkjøttdeig

100g – 200g spekk (bytt ut med solsikke eller rapsolje istedenfor spekk i kyllingpølsene. 25 -30 ml pr kg kjøtt)

1 dl isvann eller iskald hvitvin

15g salt

1.5g malt pepper

0,5g malt ingefær

0,5g muskat

1g paprikapulver evt. chili, urter, sitron, 1 mellomstor løk etter smak

Slik gjør du

Kyllingkjøttdeig blandes med salt og væske til en blank bindefarse.

Spekk kvernes gjennom fin hullskive og blandes i farsen.

Kylling bryst kvernes med krydder og urtene gjennom grov hullskive.

Så blander du alt sammen i ca. 3 minutter til alt er jevnt fordelt og farsen binder godt sammen.

Temperaturen må holdes så lav som mulig og må ikke komme over 15C! Fyll farsen i svinetarm eller fåretarm og tvinn pølser til ønsket størrelse.

Pølsene trekkes ved maks. 78C til kjernetemp på 72C. Det tar ca 20 -30 minutter. Avkjøl i isvann etterpå. Nå er pølsene holdbar i ca. 10 dager i kjøleskap.

 

 

Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Mortadella Mortadella er en italiensk pølse, som regel ca. 8–10 cm i diameter. Ofte kan den også inneholde grønnsaker, for eksempel oliven eller soltørkede tomater. Pølsen kan røkes først lett og kokes senere. Den serveres i tynne skiver, og smaken er mild.
  2. Servelat  oppskrift Servelat oppskrift Et allround pålegg med fyldig og god smak. 
  3. Hodesylte oppskrift Hodesylte oppskrift Hodesylte gir absolutt den beste sylten, Sylte er det klassiske norske julepålegget., og fra gammelt av ble sylte laget av kokt kjøtt fra grisehode, her beskriver vi hvordan. 
  4. Falukorv (Telepølse) Falukorv (Telepølse) Falukorv/Telepølsa er nydelig både som pålegg og til middag, ypperlig å ha i kjøttsupper og grønnsakssuppe. Stek noen 1-2 cm. tykke skiver og et speilegg til frokost..NYYYDELIG..