Kylling/Kalkun pølse

Kylling/Kalkun pølse

En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser

Dette trenger du

500g Kylling eller kalkunfilet
400g kyllingkjøttdeig
100g – 200g spekk (bytt ut med solsikke eller rapsolje istedenfor spekk i kyllingpølsene. 25 -30 ml pr kg kjøtt)
1 dl isvann eller iskald hvitvin
15g salt
1.5g malt pepper
0,5g malt ingefær
0,5g muskat
1g paprikapulver evt. chili, urter, sitron, 1 mellomstor løk etter smak

Om du ønsker røyksmak på pølsene kan du bruke røkt paprikapulver, eller tillsette Fumy Røykkrydder 1-2g pr kg farse. 

Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

Slik gjør du (Gir ca 1kg farse)

Kyllingkjøttdeig blandes med salt og væske til en blank bindefarse.

Spekk kvernes gjennom fin hullskive og blandes i farsen.

Kylling bryst kvernes med krydder og urtene gjennom grov hullskive.

Så blander du alt sammen i ca. 3 minutter til alt er jevnt fordelt og farsen binder godt sammen.

Temperaturen må holdes så lav som mulig og må ikke komme over 15C! Fyll farsen i svinetarm eller fåretarm og tvinn pølser til ønsket størrelse.

Pølsene trekkes ved maks. 78C til kjernetemp på 72C. Det tar ca 20 -30 minutter. Avkjøl i isvann etterpå. Nå er pølsene holdbar i ca. 10 dager i kjøleskap.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. SINGLONG – Black Pepper Pølse SINGLONG – Black Pepper Pølse Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!
  2. Kaldrøkt Bacon Kaldrøkt Bacon Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat
  3. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  4. Jerky Jerky Jerky er perfekt som snacks på tur og veldig enkelt å lage selv.