SINGLONG – Black Pepper Pølse

SINGLONG – Black Pepper Pølse

Hjemmelagde pølser. Naturlig mat!

Dette trenger du

1.6 kg svinekjøtt 25-30% fett kvernes til kjøttdeg

6 ss. SINGLONG – Black pepper sauce (ønsker du mer sting i pølsa ha i mer peppersaus)

4 ss. løkpulver eller 12 gr fersk

1 ss. hvitløk granulat/pulver

2 ss. Meriam

2 gr pepper

2 ts. muskatt malt

32 gr. nitritt salt (eller vanlig salt)

112 gr. potetmel eller maisenna mel

8 dl isvann

7 gr fosfat

Slik gjør du

1. Mal kjøttet 2-3 ganger eller bruk foodprosessor på halvparten og kjør det til en fin pasta.

2. Ta alt kjøttet i bollen og tilsett salt, peppersausen og alt krydder og miks det til det binder seg. Nå tilsetter du potetmel og sper med isvann litt av gangen til du ser farsen binder vannet.

3. La maskinen elte til deigen har fått en seig og litt fast og smidig tekstur. Dette er farsepølser, det vil si at deigen er spedd og har en fin tekstur.

4. Stappes i svinetarm.

5. Svalrøykes 30-40 grader til pølsene er gyllen brune, trekkes deretter i 85 graders forvarmet vann til kjernetemperareturen er på 76 grader C.

6. La pølsene ligge å dampe i fra seg i 3-4 minutter før de avkjøles i kaldt vann. På den måten får du pølser med knekk i skinnet :-)

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Varmrøkt Laks Varmrøkt Laks Her har du en enkel oppskrift på en fantastisk Varmrøkt laks 
  2. Kaldrøkt Bacon Kaldrøkt Bacon Følger du denne oppskriften på kaldrøkt bacon får du helt klart en godt resultat
  3. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  4. Kaldrøkt Laks Kaldrøkt Laks Kladrøkt laks. Gjør det selv og bli overasket av resultatet.