Thüringer Rostbratwurst

Thüringer Rostbratwurst

Bratwurst er en pølse laget av gris, okse og/eller kalv. Den tyske og opprinnelige bratwurst er oftest krydret med hvitløk, muskat, kryddernellik, kummin og i noen tilfeller merian. 

Dette er en århundre gammel tradisjonell oppskrift fra Thüringen i Tyskland som har blitt kjent over store deler av verden.

Dette trenger du

0,8 kg Svinekjøtt (Bog, ribbe, nakke)

0,2 kg Spekk

17 g Salt

3 g Hvit Pepper

2 g Hel karve 

3 g Meriam

1 Fedd hvitløk

1 Egg

100 ml iskald melk

Slik gjør du

Alt magert kjøtt kvernes gjennom en mellomstor hullskive og blandes sammen med salt til en klebrig masse. Temperaturen holdes så lav som mulig. Tilsett egg og krydder og spe med kalt melk i 3-4 omganger. Tilsett kvernet spekk ved 10 – 12 grader og bland farsen ferdig til maks. 15 grader.

Fyll farsen i fåre eller svinetarmer og slyng eller flett pølser i ønskede lengder.

Pølsene trekkes ved - maks. 80 C til kjernetemp på +72C. Kjøles rask ned i isvann.

Variasjoner:

3 g Koriander eller 3 g Ingefær eller  per kg farse…bare prøv deg frem

 Denne oppskriften gir ca. 1kg farse

PS: Om du bruker fosfat behøver du ikke bruke potetmel eller omvendt.

Vel bekomme!

Related Posts
  1. Chorizo pølse Chorizo pølse Chorizo eller chouriço er en pølse med sterk smak. Den er hovedsakelig produsert av svinekjøtt samt med forskjellige krydder. Den karakteristiske røde fargen kommer fra rød paprika.
  2. Kjøttpølse Kjøttpølse Kjøttpølse, eller middagspølse som mange kaller det, er en fin og enkel pølse som passer de fleste middagsbord. Disse pølsene blir riktig saftige og gode
  3. Kylling/Kalkun pølse Kylling/Kalkun pølse En sunnere familiefavoritt laget på kylling og kalkun, et meget godt alternativ om dine gjester ikke skal ha svin, Sunde gode, Magre pølser
  4. Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse oppskrift 2 Wienerpølse er ei pølse som opprinnelig utelukkende ble lagd av svinekjøtt. Den er lang og tynn og har en karakteristisk bøy, noe som gir seg naturlig som følge av naturtarmen som benyttes i produksjonen. Wienerpølser er lettrøkte og milde